Чайне приладдя - це не просто інструменти для заварювання чаю. Це витончена естетика, що підкреслює глибину чайної церемонії та розкриває багатство смаку й аромату напою. Кожен елемент - від вишуканого чайника до крихітної чаші - несе в собі сакральний сенс, доповнюючи ритуал та роблячи його по-справжньому незабутнім.

Гайвань
Складається з 3-х частин: верхня частина - кришка, середина - чашка, нижня частина - блюдце. Символізує три початки: небо, земля, людина,  якщо немає блюдця, то два початки. 
Є універсальним посудом для приготування  чаю в чайному світі. Будь-який чай можна  заварювати у гайвані.

Гундаобей
Також називається чахай (чайне море), використовується для розливу чайного відвару. Є два варіанти: з ручкою та без. З ручкою більш надійно, оскільки вона запобігає опікам рук. Після зливання чаю з гайвані у гундаобей легко рівномірно розподілити чай поміж чашками. Гундаобей - чаша справедливості, бо всі отримують однаковий чайний відвар.

Чашка для відчуття аромату
Використовується для відчуття запаху. В основному має циліндричну та видовжену форму, яка дозволяє зберегти аромат чаю і краще його відчути.

Чашка для дегустації чаю
Для дегустації чаю підійде посуд, який використовується не тільки для пиття чаю, а й допоможе насолодитися виглядом чайного відвару. Тобто це не дуже висока чашка, схожа на глибоку тарілку, форма та об'єм можуть бути різними. Є багато чашок з різних матеріалів, краще підбирати чашку відповідно до типу чаю.

Набір чайних інструментів з чотирьох предметів
Чайні щипці, чахе (відкрита посудина для ознайомлення з ароматом та зовнішнім виглядом чаю), скребок для чаю, чайна голка. Чайні щіпці: для підняття чашок; чайний скребок: для зішкребання чайного листя; чахе: для накладання та показу сухого чайного листя; чайна голка: для прочищення отворів чайника.

Чайник для стерилізації
Використовується для стерилізації чашок. Чашки часто використовуються, тому їх стерилізація - це дуже важливий етап. Кожен раз після миття чашок можна провести стерилізацію для більшої надійності.

Чабань
Дошка для вологого чаювання, використовується для промивання посуду, заварювання чаю та зберігання надлишкової води.

Чайне шило/ніж 
Використовується для відколювання чаю, особливо для пресованого або цегляного чаю. Потрібно взяти обережно ніж і відколоти необхідний шматок. Ніж має бути плоским, а лезо гострим для кращого використання.

Ваги
Використовуються для зважування чайного листя. Точну кількість розсипного чаю на око визначити важко. Зважування в грамах допоможе точно визначити необхідну кількість чаю, оскільки кількість чайного листя безпосередньо впливає на смак чайного відвару.

Чаша для води
Використовується для зберігання надлишку чаю та води. Як правило, частіше зустрічається при наявності чабані для сухого заварювання. Зустрічаються з різних матеріалів, тому ви можете купувати їх на свій смак.

Чайник (для кип'ятіння води)
Існують різні матеріали чайників для кип’ятіння води для приготування чаю, як-от нержавіюча сталь, залізо, срібло, кераміка тощо. Вода, нагріта в чайниках ​​з різних матеріалів, відрізняється. Для щоденного використання вибирайте нержавіючу сталь, якою легко користуватися вдома.

Підставка для кришки
Посуд, який захищає кришку чайника чи гайвані. Його функція полягає в тому, щоб утримувати кришку в чистоті та запобігати її контакту з чайним столиком.

Підставка для чашки
Використовується, щоб зберегти чашки від пошкоджень, не дряпати стіл та утримувати його в чистоті. Може піднімати чайну чашку, полегшуючи її утримання та покращуючи враження від чаювання.
Також її можна використовувати як прикрасу чайного сервізу, додаючи краси чаюванню.

Чайний рушник
Невелика квадратна тканина, яка використовується для витирання плям від води на чайних столиках або чашках, щоб чайний столик був чистим і сухим.

Завдяки чайному приладдю ми можемо подорожувати світом чайних традицій, відчуваючи зв'язок з культурами Сходу та Заходу. Кожен предмет розповідає свою історію, роблячи чаювання не просто втамуванням спраги, а й мистецтвом, що дарує гармонію та єднання з природою.

НАТИСНІТЬ НА ЦЕЙ ТЕКСТ, ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ ЧАЙНЕ ПРИЛАДДЯ